Photo by Charlotte Goffin

stand with the sacred waters

Het lopende project van Spirious is het terugkopen van de berg Zaku Tenari van de vier Inheemse stammen die leven in de Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia. De Sierra Nevada wordt ook wel het Hart van de Aarde genoemd, je voelt haar hartslag als je stil bent en luistert naar de natuur om je heen. Alles bruist van energie en leven.

 

Het eerste territorium werd binnen drie weken gecrowdfund in januari 2021. Dit territorium heeft een oppervlakte van 7 hectare met daarin 63 zoetwaterbronnen en een grote heilige steen die de vrouwelijke balans vertegenwoordigt, het equilibrium. Dit stuk land met de 63 zoet waterbronnen voedt de rest van de berg en dus de Aarde met Water. 

 

Het tweede territorium dat wij samen met jullie gaan GROUNDfunden is de berg Zaku Tenari ter grootte van 100 hectare en heeft een waarde van 395.000 euro. Deze berg heeft een oppervlakte van 100 hectare, waarvan 20 hectare zoet waterbronnen zijn die verder landinwaarts stromen om zo de hele vallei te voorzien van leven. Er ligt helaas een vergevorderd plan om goud te delven uit de berg, boeren worden uitgekocht met voor hen grote bedragen voor hun land, multinationals uit Japan betalen de mijning bedrijven in Colombia om het goud uit de grond te halen. Het interesseert hen werkelijk niets dat de hele berg dood zal gaan, de wateren landinwaarts nooit meer zullen stromen, de bewoners niet meer kunnen eten van hun moestuinen en de natuur totaal verwoest zal worden als deze plannen doorgang krijgen. En dat allemaal voor goud, een grondstof die in de aarde thuishoort voor een aarde in balans.

 

Unesco heeft begin september 2021 toegezegd een groot deel van het land van de Indigenous te beschermen in de toekomst. Helaas ligt Zaku Tenari net buiten het gebied wat zij gaan beschermen.

 

De boeren hebben geld aangeboden gekregen van de multinationals en willen het liefst snel hun geld ontvangen. De indigenous hebben uitgelegd dat er geld komt van de crowdfunding, alleen dat dit in delen komt, sommigen boeren hebben geduld, anderen niet. We hopen dat we voor dat de valse vergunningen rondkomen om goud te kunnen delven het hele bedrag bij elkaar hebben gecrowdfund om de berg al eerder terug te kunnen kopen en dit rampzalige scenario af te wenden.

 

OORLOG heeft grote gevolgen voor het hart van de aarde. Helaas is er sinds de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne begin 2022 een grote aanslag op de grondstoffen die normaal uit die landen werd gehaald, nu gaan ze met valse vergunningen, carbon uit de Sierra halen met veel geweld en grote schade aan de aarde.

 

Wij doen hierbij een beroep op jullie HART om SAMEN deze 100 hectare met de vele waterbronnen, for the good of all, terug te kopen voor een Aarde in balans. Want de Aarde...daar is er maar één van!

 

- Begin oktober 2021 hebben we het hart van het territorium strategisch aangekocht, zodat de gouddelvers weinig kunnen beginnen. Verder is er een contract met de boeren opgesteld dat zij geduld hebben en recht op eerste koop voor het komende jaar bij de Indigenous ligt en dat Zaku tenari in meerdere delen gekocht kan worden ipv ineens het hele bedrag, dat biedt veel mogelijkheden. Helaas door de oorlog en het uitblijven van donaties op dit moment zijn de boeren ongeduldig geworden en neigen hun land aan de multinationals te verkopen!

- Begin november is er door een geweldige donatie van 10.000 euro nog een strategisch stuk land gekocht.

- In mei 2022 is er een grote donatie gedaan voor het Maanhuis in de Sierra, waar de jongen vrouwen leren van de Saga's (de wijze, oudere vrouwen), zodat zij in verbinding blijven met hun maanbloed, hun intuïtie, hun innerlijk water. Want een vrouw in balans met al haar natuurlijke wijsheid, brengt een aarde in balans.

 

van jouw bijdrage profiteert de hele Aarde. 

Niets staat los van elkaar, alles is verbonden.

 

Er zijn maar een paar mensen nodig met het Hart op de juiste plek en dit stuk Aarde is gered, de Wateren zullen blijven stromen, de planten en dieren blijven leven en wat vooral belangrijk is, is dat de Inheemsen hun wijsheid kunnen blijven delen om zo de aarde in balans te brengen. Wij durven groot te denken voor het collectief, voor de Aarde. Alles is er namelijk al, geld rouleert rijkelijk, het hoeft alleen nog maar gemanifesteerd en gedoneerd te worden voor deze grote missie.

We mogen SAMEN die nieuwe aarde creëren, samen gaan staan voor de Aarde. Geld is een uitwisseling van energie en als er echt vanuit het HART wordt gedoneerd, zal niet alleen de berg teruggeven kunnen worden aan de Inheemsen en daarmee aan de Aarde zelf, maar ook veel positieve, helende energie over de Aarde rondgaan.

Samen kunnen wij deze belangrijke berg terugkopen voor hen

en daarmee voor de Aarde.

 

Spirious werkt in nauwe overleg en direct samen met stichting Gunnekun in Colombia. Gunnekun is een stichting die is opgericht door de Inheemsen zelf in de Sierra Nevada de Santa Marta om hun territoria te beschermen en daarmee hun erfgoed. Zij zorgen voor de flora en fauna, maar ook voor hun dorpen, voor plaatselijke economie, de kinderen en onderwijs. Als zij in balans zijn met de Aarde daar, zal deze energie ook doorwerken naar de rest van de Aarde door hun spirituele werk wat zij dagelijks doen voor de hele Aarde. Het is een stichting die staat voor het realiseren van eenheid van de verschillende manieren van denken over de wereld. 

 

Wil jij ook verantwoording nemen voor de aarde? Doneer dan hier.

Of koop zelf een stuk land terug, dat kan via onze stichting, dan is namelijk alles verzekerd via een advocaat en notaris, er komt op het koopcontract onze stichting te staan plus jouw naam. Voor meer informatie stuur je een mailtje via het contact formulier.